Adás-vétel

Tulajdonosváltás a MOM Parknál, a Westendnél és az EMKE-nél

Egy nemzetközi befektetési konzorcium szerezte meg a MOM Park Bevásárlóközpont és a hozzá tartozó MOM Park Irodák, valamint a Westend Business Center Irodaház és az EMKE Irodaház alkotta ingatlanportfóliót, a tranzakció július 31-ével lezárult.

2015.08.04 16:56MTI

A konzorciumban jelen van a magyar ingatlanfejlesztő és befektető WING Zrt., az amerikai Morgan Stanley ingatlanbefektetési részlege, a Morgan Stanley Real Estate Investing és az osztrák bevásárlóközpont specialista CC Real.

A MOM park 50 ezer, a Westend 30 ezer, míg az EMKE Irodaház 13 700 négyzetméter alapterületű.

A közlemény szerint az új tulajdonosok szándéka, hogy a következő években jelentős korszerűsítést és hatékonyságnövelést hajtanak végre az épületekben.

A tranzakciót finanszírozó bankok a német PBB bank és az osztrák Erste Group. A tranzakció egyéb részletei nem publikusak - áll a közleményben.

A Világgazdaság című lap internetes oldalán azt írja, hogy az ingatlanportfóliót az AEW Europe által kezelt alaptól vásárolták meg. A lap úgy tudja, hogy a PBB Deutsche Pfandbriefbank és az Erste Group 126 millió eurós hitelkeretet bocsát a Morgan Stanley Real Estate Investing által vezetett konzorcium rendelkezésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.