Három érmet nyert

Díjazták a somlói Kreinbacher Birtokot a pezsgők világbajnokságán

Három éremmel díjazták a somlói Kreinbacher Birtokot a pezsgők világbajnokságán.

2015.07.28 12:08MTI

A tájékoztatás szerint a somlói furmint pezsgőket ismerték el a nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC). A Kreinbacher Birtok mindhárom benevezett pezsgőjét éremmel jutalmazták: a Prestige Brut ezüstérmet kapott, az Extra Dry és a Brut Classic pezsgők bronzérmet szereztek.

A CSWWC pezsgőverseny egyedülálló a nemzetközi borversenyek között, a megmérettetésen kizárólag pezsgőket és champagne-okat értékel a kifejezetten erre szakosodott, világhírű szaktekintélyekből álló zsűri, köztük a versenyt életre hívó Tom Stevenson.

Az idén második alkalommal kóstolta és pontozta a világ minden pontjáról beérkező pezsgőket és champagne-okat a zsűri. A 2015-ös mezőny tételeit területenként és stílusonként, vakon kóstolták a bírák. A zsűri munkáját magyar szakértő is segítette - olvasható a tájékoztatóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.