Novák Katalin

Az idősek körében is népszerű az Erzsébet-program

Harmincezer nyugdíjas fürdőhelyeken kap kedvezményt, míg 28 ezren üdülni tudnak a program keretében idén.

2015.07.27 05:30MTI

Negyven különböző szálláshelyen tudnak jelképes összegért üdülni a nyugdíjasok az Erzsébet-program keretében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap, hangsúlyozva: idén a tavalyinál másfélszer több idős kapcsolódhat be a programba.

Novák Katalin beszámolt arról, hogy harmincezer nyugdíjas fürdőhelyeken kap kedvezményt, míg 28 ezren üdülni tudnak a program keretében idén.

Az államtitkár elmondta: az Erzsébet-utalványokból származó mintegy 3 milliárd forintnyi bevételt az állam további 3 milliárd forinttal egészíti ki. Ebből gyermekek, családok, fogyatékkal élők és határon túli fiatalok szociális üdültetését is támogatni tudják.

Idén nagy hangsúlyt kap a Kárpátalján élő fiatalok támogatása - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.