Viharkár

Alig érkeztek kárbejelentések a csütörtöki vihar miatt

A csütörtöki vihar miatt minimális kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz péntek délutánig, de a júliusi viharkárok ezres nagyságrendűek az egyes biztosítóknál, a kár pedig van ahol az egymilliárd forintot is meghaladja.

2015.07.24 15:42MTI

A lakásbiztosítások piacvezetője az Aegon Magyarország, ehhez a biztosítóhoz a július 8-i, és az azt követő viharok miatt eddig 11 694 kárbejelentés érkezett, a károk értéke mintegy 1,6 milliárd forint. Az átlagos kár 139 ezer forint. A nagy összegűnek számító - egymillió forintnál nagyobb - károk 170-re rúgnak. A legtöbb kárbejelentés Budapestről, Pest megyéből és Fejér megyéből érkezett.

A Groupama Biztosítóhoz a július 8-i viharok miatt 7630 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege megközelíti az egymilliárd forintot. A károk 80 százalékát már felmérték a szakértők.

Ehhez a biztosítóhoz a július 17-18-i viharral kapcsolatban eddig 881 kárbejelentést tettek az ügyfelek, ezek becsült kárösszege 75 millió forint. A csütörtöki lokális vihar miatt - amely elsősorban Budapestet, Nógrád- és Heves megyét érintette - eddig csak néhány kárbejelentés történt, ezek becsült kárértéke 4 millió forint.

Az Allianz Biztosítóhoz a július 8-i viharral kapcsolatosan 6500 kárbejelentés érkezett, a károk értéke meghaladta az 500 millió forintot. A július 17-i viharral kapcsolatosan pedig a bejelentett több mint 850 kár értéke megközelíti a 60 millió forintot.

A csütörtöki vihar miatt eddig Budapestről, valamint Berettyóújfaluból és Edelényből, illetve ezen települések környékéről érkeztek bejelentések, de pontosabb adatok csak hétfőn várhatók - közölte a biztosító az MTI-vel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.