Glattfelder kifejtette

Minden jel arra mutat, hogy a magyar háztartásoknak több pénzük van - de milyen jel???

Glattfelder Béla szerint a növekedésen nincs mit csodálkozni.

2015.07.24 12:48MTI

A statisztikai jelentések, az online kassza adatai és a megnövekedett fogyasztói bizalom is arra mutat, hogy a magyar háztartásoknak több pénzük van - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Glattfelder Béla kifejtette: az online kassza adatai alapján a vasárnapi pihenőnap bevezetése után következő időszak kiskereskedelmi forgalmának értéke 14 százalékkal bővült a bevezetés előtti 9 hét forgalmához képest.

Az államtitkár szerint a növekedésen nincs mit csodálkozni, minden jel arra mutat, hogy az embereknek több pénzük van, részben a devizahitelek kivezetése és így a törlesztőrészletek csökkenése következtében, valamint többet keresnek, jelentős a gazdasági növekedés, nőtt a munkahelyek száma, és pozitívan tekintenek a jövőre, ami megjelenik a kiskereskedelmi adatokban is.

A Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön közzétett adatai szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene idén májusban a nyers adat szerint 4,4, a naptárhatástól megtisztítva 5,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Hozzátette: több áru eladásához több munkaerőre van szükség, így bővült a kiskereskedelemben a foglalkoztatottak száma, az idén májusban mintegy 3200-zal többen dolgoznak a szektorban, mint egy évvel ezelőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.