Jegybank

Orbán Viktor Nagy Mártont javasolja az MNB alelnökének

Orbán Viktor kormányfő Nagy Mártont javasolja kinevezni a Magyar Nemzeti Bank alelnökének.

2015.07.21 15:19MTI

A javaslatról a kormányfő levélben tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét. A nemzeti bank alelnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki.

Az alelnöki tisztségre javasolt Nagy Mártont az Országgyűlés gazdasági ügyekért felelős állandó bizottsága fogja meghallgatni.

Az 1976-ban született Nagy Márton 1998 és 2000 között makrogazdasági elemzőként dolgozott az Államadósság Kezelő Központnál, majd az ING Vagyonkezelő Rt.-nél volt vezető elemző. 2002-től a Magyar Nemzeti Banknál volt vezető közgazdasági szakértő, ahol később a pénzügyi stabilitási területen töltött be különböző posztokat. 2013 óta a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős igazgatóság ügyvezető igazgatója volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.