Fejlesztés

Ötszázmillió eurót költ a Lufthansa 2020-ig innovációra

A szolgáltatás színvonalának emelésére, környezetvédelmi és fenntarthatósági fejlesztésekre fordítanak ennyi pénzt.

2015.07.20 16:43MTI

A cég 2014-es fenntarthatósági jelentésében, amelyet hétfőn publikáltak, azt írták, az előző évben 1,6 százalékkal 3,84 literre csökkentették az egy utasra jutó 100 kilométerenkénti kerozin-felhasználást, és több mint 145 projektet dolgoztak ki az üzemanyag-felhasználás csökkentésére. Ezt segíti a 272 repülőgépből álló rendelés is, a mostaninál környezetbarátabb repülők 2015 és 2025 között érkeznek a flottába.

Emellett keskenytörzsű Airbus gépeiket felszerelték zajcsökkentő elemekkel is, valamint egy második gépet is felszereltek klímakutató műszerekkel, amelyek a légkört vizsgálják a járat teljesítése közben.

Eddig hetven új kutatási programot kezdtek el, ezek között a gépek gazdaságosabb üzemelését, karbantartását, bioüzemanyagok felhasználását célzó kezdeményezések is szerepelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.