Közös megyegyezéssel

Távozik a MÁV-Start vezérigazgatója

Közös megegyezéssel megszűnik Zaránd György, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatójának munkaviszonya 2015. július 31-ével.

2015.07.20 09:30MTI

A Napi Gazdaság hétfői számában arról írt, hogy Zaránd György a hónap végén távozik a MÁV-Start éléről, és egyben elhagyja a MÁV-csoportot. A lap értesülése szerint a vezérigazgató utódja Csépke András, a személyszállító vállalat jelenlegi üzemeltetési igazgatója lehet - a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója ezt nem kívánta kommentálni.

Zaránd György 1973, azaz gyakornoki tevékenységének megkezdése óta, közlekedésmérnökként, a járműfenntartáshoz kapcsolódó munkákat végzett a nemzeti vasúttársaságnál - írta a lap.

Mint a MÁV Gépészet Zrt. leányvállalat vezetője 2011-ben kezdeményezte a magyar IC+ programot, a szolnoki járműjavító telepen saját fejlesztésű és gyártású, korszerű, nagy sebességű, a nemzetközi forgalomban is bevethető vasúti személykocsik gyártását. A járművek elkészültek, a magyar IC+ után nemzetközi érdeklődés mutatkozik, a német Deutsche Bahn járműfejlesztési programjához bekérte a típus műszaki adatait. A sorozatgyártás előkészítése jelenleg is zajlik, s a tervek szerint a jövő évben kezdődhet meg - írta a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.