1,4 százalékkal

Csökkentek az ipari termelői árak Németországban

Júniusban 1,4 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak Németországban az egy évvel korábbiakhoz képest.

2015.07.20 09:01MTI

Elemzők szerényebb, az előző havival megegyező 1,3 százalékos mínuszt vártak júniusra. Tavaly júniusban 0,7 százalékkal estek vissza az ipari termelői árak az egy évvel korábbihoz képest.

Májushoz képest viszont nem változtak júniusban a termelői árak a német iparban. Elemzők is stagnálásra számítottak, miután májusban havi alapon változatlanok maradtak az árak az áprilisi 0,1 százalékos emelkedés után.

Az energiaárakat nem számítva, az ipari termelői árak 0,2 százalékkal csökkentek júniusban az egy évvel korábbihoz képest, havi szinten viszont 0,1 százalékkal emelkedtek.

Júniusban 4,4 százalékkal csökkentek az energiaárak éves összehasonlításban. A nem tartós fogyasztási cikkek 1,5 százalékkal, a félkész termékek pedig 0,4 százalékkal lettek olcsóbbak, míg a tartós fogyasztási cikkek 1,3 százalékkal, a termelési eszközök pedig 0,7 százalékkal drágultak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.