45 milliárdra csökkent az adósság

A kórházak július végéig kifizetik beszállítóikat

Az eddigi kifizetések eredményeként a március végi 83 milliárd forintról június végére 45 milliárdra csökkent a kórházak adóssága.

2015.07.20 07:47MTI

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) tájékoztatása szerint a beszállítócégek június végéig 51,9 milliárd forintot kaptak, és a kórházak e hónap végéig az összes, március 31-én nyilvántartott, lejárt számlát kifizetik.

A konszolidáció megkezdésekor több mint 8000 vállalkozás nyújtott be igényt lejárt számláinak kiegyenlítésére, ugyanakkor arról, hogy pontosan hány céget érintett az adósságrendezés, és hogy a 60 milliárd forintból mennyi késedelmi kamatot fizettek ki, csak a szeptember 30-i teljes elszámolást követően lesz információ.

Annak, hogy az adósságcsökkenés mértéke kisebb az adósságrendezésre fordított összegnél, az az oka, hogy a kórházak folyamatosan vásárolnak anyagot, műszert, fogyóeszközt, de a számlákat továbbra sem mindig tudják időben rendezni - írta a Napi Gazdaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.