Kiruházás

Az NGM felbontotta a PannErgy leányvállalatával kötött támogatási szerződést

A Kistokaji Üvegház Projektre a PannErgy leányvállalatával, a PannTerm Kft.-vel 2013-ban kötött támogatási szerződést, de a cég nem tudott megfelelni a szerződésben foglaltaknak.

2015.07.03 20:52MTI

A beruházás megvalósulását régészeti feltárások miatti költségnövekedés és finanszírozási nehézségek hátráltatták - indokolták.

A PannErgy Nyrt. közleménye szerint a pályázaton elnyert több mint 2,8 milliárd forint állami támogatásra nem nyújtott be kifizetési igényt a vállalat a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, így visszafizetési kötelezettség sem keletkezett.

Az anyavállalat ismertette: a kistokaji régészeti vizsgálat kimutatta, hogy a terület jelentős részén és annak környezetében is kiterjedt méretű régészeti lelőhely terül el. Az értékek megóvása miatt a kistokaji projekt kivitelezéséhez további régészeti vizsgálatok és örökségvédelmi intézkedések váltak szükségessé, amelyek nagymértékű költségnövekedést és a kivitelezés időbeli elhúzódását eredményezték volna - írják.

Jelentős kockázati elemmé vált a projekt finanszírozásának teljesíthetősége is, mivel a PannTerm Kft. több mint egy éves tárgyalássorozat után sem kapott megfelelő finanszírozási ajánlatot.

Bokorovics Balázs, a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint azt mondta: a társaság mindent megtesz azért, hogy a 2014-2020-as fejlesztési időszakban akár finanszírozással együtt nyerhessen el európai uniós forrást, amelyben olyan partnerrel vehet részt, akivel pénzügyileg és szakmailag is meg tudja valósítani a projektet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.