Tiltakozás

Százezer csomag meggyet osztanak szét ingyen

Összesen több mint 30 tonna gyümölcsöt osztanak szét, mintegy 100 ezer darab negyed kilogrammos kiszerelésű adagban. A több kamionnyi meggyet országszerte 31 városban, száz helyszínen csütörtök reggeltől szombat délutánig osztják szét.

2015.07.02 18:39MTI

A meggytermelők ingyen osztanak szét összesen több mint 30 tonna magyar meggyet, mintegy 100 ezer darab negyed kilogrammos kiszerelű adagot, az akcióval az idei nyomott meggyárak ellen tiltakoznak - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács és Szakmaközi Szervezet csütörtökön az MTI-vel.A több kamionnyi meggyet országszerte 31 városban, száz helyszínen csütörtök reggeltől szombat délutánig osztják szét. A kóstolók helyszínéről a www.fruitmarketing.hu weboldalon lehet tájékozódni - tették hozzá.

Az akcióban kilenc Termelői és Értékesítői Szövetkezet (TÉSZ) és két egyéni termelő vesz részt - derül ki a közleményből.

A szakmaközi szervezet közleményében felhívta a figyelmet a meggy kiváló élettani hatásaira. A Magyarországon termő meggy az egyik legerősebb természetes vírusirtó, serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést - ismertették.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.