Görög adósság

Szakértő: a görögök bennmaradása a kisebbik rossz

A kisebbik rossz az, ha a vasárnapi népszavazáson az eurózónában maradásra szavaznak a görögök.

2015.07.02 22:30MTI

Ebben az esetben eurómilliárdokat kellene kapnia Athénnek, amihez arra van szükség, hogy Alekszisz Ciprasz kormányának el kellene fogadnia a hitelezői feltételek többségét, ami a nem egészen fél éve hivatalba lépett kabinet lemondását vonná maga után - vélekedett Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő csütörtök reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

Közlése szerint bármelyik álláspont győzzön is a referendumon, az horribilis összegbe kerül, de bennmaradás esetén "elvi esély van arra, hogy talán valamikor visszafizetik a tartozást", ami 35 év alatt halmozódott fel.

Nógrádi György megjegyezte: a hitelek jelentős hányadát adó Németországnak mostanra sikerült keresztülvinnie akaratát, hogy a voksolás eredményének ismertté válásáig ne tárgyaljanak a görög kormánnyal. Eközben, tette hozzá, a felmérések eredményei azt mutatják, hogy a németek 93-96 százaléka az eurózónán kívül látná szívesen a görögöket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.