Paksi bővítés

900 millió az új Duna-híd megvalósítási tanulmányára, előkészítésére

A paksi bővítéssel összefüggésben Kalocsa és Paks térségében tervezett új Duna-híd megvalósítási tanulmányának elkészítésére és egyéb előkészítései feladatokra 870 millió forint elkülönítéséről döntött a kormány a keddi Magyar Közlöny szerint.

2015.06.30 20:19MTI

A határozat szerint a megvalósítási és helykijelölési tanulmánynak ki kell terjednie a közúti hídra és a szükséges hálózatfejlesztésre. A tanulmánynak tartalmaznia kell a híd vasúti forgalomra való kiterjesztésének megvalósíthatóságát a szükséges vasúti hálózatfejlesztéssel együtt. A tanulmánynak szeptember 30-ig kell elkészülnie.

A kormány a tanulmány elkészítésére, valamint a további előkészítési feladatokra - így a környezeti hatástanulmányra, tervezésekre, engedélyekre, ezek közbeszerzéseire - 870 millió forintot biztosít a költségvetésből.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter május 14-én jelentette be, hogy döntés született egy új Duna-híd építéséről a paksi bővítéshez kapcsolódóan Kalocsa térségében. Arról is beszélt, hogy az építkezés 6-8 ezer embernek adhat munkát.

Kovács Zoltán kormányszóvivő másnap arról beszélt, hogy 41 érintett település van, amely eddig is szervesen kapcsolódott Pakshoz és a konzultációkon többször is szóba került: szükség lenne egy új Duna-hídra, amely lehetővé tenné, hogy a Paksra bejáró dolgozóknak ne kelljen akár másfél-két órát autózniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.