5 évre

Évi 2 millió euró értékű futómű-szállítási megállapodást írt alá a Rába

Évi 2 millió euró értékű, 5 évre szóló, futóművek szállítására vonatkozó megállapodást írt alá a Rába egy európai prémium kategóriás járműgyártóval.

2015.06.29 12:05MTI

A vállalat nevét nem hozták nyilvánosságra, azonban a közleményből annyi kiderül, hogy a két társaság közötti együttműködés több évre nyúlik vissza. A Rába Járműipari Holding Nyrt. 2007-ben szállított először alkatrészeket a partnervállalat felső kategóriás nehézgépjárműveihez.

A közlemény szerint az európai partnervállalat új utánfutó-típust tervez, amelyhez a Rába nyerte el a futómű-gyártási jogot. A győri székhelyű társaság már idén mintadarabokat szállít a cég számára, jövőre pedig indul az új konstrukcióval rendelkező futóművek sorozatgyártása. A szállítások összértéke éves szinten elérheti a 2 millió eurót.

A Rába Járműipari Holding több mint egy évszázados járműipari tapasztalattal rendelkező vállalat, amelynek üzleti portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág. A Rába exportorientált vállalat, stratégiai piacai az Európai Unió, a FÁK-országok és az Amerikai Egyesült Államok.

A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik.

A BÉT adatai szerint a Rába Járműipari Holding tavalyi éves, konszolidált árbevétele mintegy 48 milliárd forint volt, adózás utáni nyeresége pedig 852 millió forintot tett ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.