Döntöttek

Pest megye is csatlakozott a klímavédelmi kezdeményezéshez

Pest Megye Közgyűlése pénteken döntött arról, hogy csatlakozik Áder János köztársasági elnök klímavédelmi kezdeményezéséhez.

2015.06.26 16:46MTI

A testület egyhangúlag támogatta az "Élő bolygónk" nemzetközi klímavédelmi kezdeményezés Pest megyei népszerűsítését.

Áder János május 5-én jelentette be: Al Gore volt amerikai alelnök kezdeményezéséhez kapcsolódva kampány indul annak érdekében, hogy a decemberi párizsi klímacsúcs résztvevőit az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés elleni ambiciózusabb, elkötelezettebb, nagyobb felelősségről tanúskodó megállapodás megkötésére ösztönözzék.

A köztársasági elnök arra kért mindenkit, aki fontosnak érzi a klímavédelmet, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez, és regisztráljon a www.elobolygonk.hu weboldalon. A kampány sikerességében nagy szerepe van minden olyan szervezetnek, amely széleskörű nyilvánosságot tud biztosítani.

A közgyűlés - a köztársasági elnök kérésének megfelelően - vállalta, hogy saját információs rendszerein keresztül a lehető legtöbb emberhez juttatja el a kezdeményezés hírét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.