50 millió forintra

Duplájára nőtt a Széchenyi Kártya hitelkerete

25-ről 50 millió forintra emelte a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel maximálisan igényelhető összegét a kormány.

2015.06.25 16:33Havariapress

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel a program máig legnépszerűbb hitelkonstrukciója, amely kedvezményes feltételekkel segíti a már legalább egy éve működő, hazai mikro-, kis- és középvállalkozások likviditási problémáinak megoldását.

A jelenleg 1,5 százalékos alapkamatnak és az állam által nyújtott támogatásoknak köszönhetően a hitelkonstrukció minden eddiginél olcsóbban és egyszerűbben érhető el a kkv szektor számára.

A Széchenyi Kártya ,,klasszik" szabadon felhasználható folyószámlahitel éves nettó kamata jelenleg 4,5%, és az igénylők már 3 hét alatt minimum 500 ezer, maximum 50 millió forint összegű szabadon felhasználható hitelhez juthatnak, gyors és egyszerűsített hitelbírálatot követően, csökkentett adminisztrációval, akár ingatlanfedezet nélkül is.

A Program valamennyi hiteltípusához hasonlóan a folyószámlahitelhez is állami kamattámogatás- és kezesi díjtámogatás kapcsolódik, amelyek lényegesen csökkentik a vállalkozások által fizetendő hiteldíjakat.

Az első Széchenyi Kártyát 2002-ben adták át, ezt megelőzően forgóeszköz-finanszírozásra, átmeneti likviditási nehézségek áthidalására csak korlátozott lehetőségek álltak a mikro-, kis- és középvállalkozások rendelkezésére.

Az induláskor maximálisan igényelhető 1 millió Ft-os hitelösszeg a Széchenyi Kártya Program eddigi működése alatt három alkalommal emelkedett, 2003 júliusában 5 millió forintra, 2004 júliusában 10 millió forintra, 2006 májusában 25 millió forintra.

A 13 éve futó Széchenyi Kártya Program az elmúlt évtized legsikeresebb hazai vállalkozásfejlesztési terméke. A Program keretében eddig összesen több mint 290 ezer igénylést regisztráltak, 218 ezer hitelügylet jött létre, a kihelyezett hitelek összege meghaladja a 1455 milliárd forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.