Beru

Szijjártó: új dimenzió nyílik az IKT-szektor előtt

Két éven belül megépül Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja, amellyel új dimenzió nyílik az infokommunikációs és távközlési (IKT) szektor fejlődése előtt.

2015.06.25 11:50MTI

Ezt jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Nokia Networks épülő telephelyének bemutatóján, Budapesten.

Elmondta: a 25 ezer négyzetméteren felépülő központ az ingatlanpiaci válság óta a legnagyobb, folyamatban lévő irodapiaci beruházás keretében jön létre, amelynek használatára a Nokia 10 éves szerződést kötött.

Kiemelte: a robbanásszerű technológiai fejlődés arra utal, hogy csak azok tartoznak majd az élmezőnyhöz hosszú távon, akik élen tudnak járni kutatás-fejlesztésben, ezért több mint 700 milliárd forint jut kutatás-fejlesztésre (K+F) az új uniós költségvetési időszakban.

A külgazdasági és külügyi tárca vezetője hangoztatta: öt éve az volt a cél, hogy Magyarország Európa termelési központjává váljék, most pedig az, hogy minél több kutatás-fejlesztési beruházás és innovációs kapacitás jöjjön az országba.

Ugyanis minélt több K+F kapacitás érkezik az országba, annál több magas hozzáadott értékű, magas presztízsű és magas fizetéssel járó munkával bővül a magyar munkaerőpiac - mondta.

A Nokia beruházásáról szólva Szijjártó Péter hangsúlyozta: annak jelentőségét növeli, hogy a Nokia Networks Magyarországon 83 százalékos magyar beszállítói aránnyal dolgozik, valamint bevételeinek 97 százaléka exportból származik, ami széles magyar IKT-vállalati dimenzió számára ad lehetőséget a külpiaci érvényesülésre.

Futó Péter, a beruházást kivitelező vállalat, a Futureal ingatlan-fejlesztő elnök-vezérigazgatója elmondta: a projekt mintegy 55 millió euró befektetésből valósul meg, az épület környezettudatos minőségtanúsítvánnyal rendelkezik majd és megfelel a magas technológiai elvárásoknak is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.