1,2 milliárd forintos beruházás

Megújult Veszprém művelődési háza és annak környezete

Megújult a veszprémi művelődési ház, valamint az annak közelében fekvő óvodák, parkok és lakóépületek, a beruházás 1,2 milliárd forint uniós támogatásból valósult meg.

2015.06.26 04:30MTI

A szerdai átadási ünnepségen Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a fejlesztés keretében megújult a művelődési központ konyhai szárnya, új közösségi teret alakítottak ki, ezenkívül felújították a közelben található négy lakóépület szigetelését és ezekben akadálymentesítés is történt.

Hozzátette, újjáépült a Ringató Körzeti Óvoda és annak két tagóvodája, valamint öt parkot, közterületet újítottak meg, és a korábbi, rossz állapotú kispiac helyén egy újat alakítottak ki.

Az ügyvezető kifejtette: a 2013-ban megkezdett beruházás során a legnagyobb, 490 millió forint értékű fejlesztés a Ringató óvodában történt, az új intézmény alapterülete több mint 1500 négyzetméter, tíz csoportszobát, 300 adagos főzőkonyhát, összesen 64 helyiséget hoztak létre.

Tájékoztatása szerint a korábban már átadott, megújult művelődési központnak jelenleg a csaknem 730 négyzetméternyi területét, azaz az újjáépült éttermi szárnyat, valamint a közösségi tereket vehetik birtokba a város lakói.

A város szociálisan hátrányos helyzetű lakóterületén négy épület újult meg esztétikailag és energetikailag, ez 1100 család életét érinti - fogalmazott Ferenczy Gábor.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt: a belváros mellett fontos szerepet tölt be Veszprém életében a csaknem 18 ezer lakosú, legsűrűbben lakott városrész, most már a helyieken a sor, hogy élettel töltsék meg a megújult tereket, amelyek kialakításában döntően helyi vállalkozások vettek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.