Brit EU-népszavazás

S&P: komoly gazdasági és pénzügyi kockázatokkal járna a Brexit

Komoly kockázatokat jelentene a brit gazdaság növekedési kilátásaira és különösen a londoni pénzügyi szolgáltatási szektorra a Brexit, vagyis Nagy-Britannia esetleges távozása az Európai Unióból.

2015.06.23 12:16MTI

A Standard & Poor's (S&P) nemzetközi hitelminősítő - amely a minap negatívra rontotta Nagy-Britannia államadós-osztályzatának kilátását a Brexit kockázataira hivatkozva - keddi elemzésben kiemelte, hogy a brit pénzügyi szolgáltatási ágazatba irányuló közvetlen külföldi tőkebefektetéseknek csaknem a fele az EU-ból érkezik.

Az S&P adatai szerint a brit pénzügyi szektorban 1,4 millióan dolgoznak, az ágazat adja a személyi jövedelemadókból és társadalombiztosítási hozzájárulásokból eredő költségvetési bevétel 12 százalékát, emellett a hazai össztermék (GDP) 3 százalékát meghaladó exporttal járul hozzá az éves brit nettó exportbevételhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.