Költségvetés

Varga: adócsökkentést és a munakehelyek megőrzését jelenti az emberek számára a büdzsé

Az Országgyűlés elfogadta azokat a legfontosabb gazdaságpolitikai irányokat, amelyeket a 2016-os költségvetésben lefektetett a kormány.

2015.06.23 11:41MTI
MTI/Kovács Tamás

Az emberek számára adócsökkentést, a családok támogatását, valamint a munkahelyek megőrzését jelenti a 2016-os költségvetés - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón, miután az Országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt.

Kifejtette, hogy az Országgyűlés elfogadta azokat a legfontosabb gazdaságpolitikai irányokat, amelyeket a 2016-os költségvetésben lefektetett a kormány. Ennek megfelelően a parlament támogatta az adócsökkentésre, a munkahelyek számának növelésére, a bérek emelkedésére, és a beruházások támogatására épülő politikát.

A tárcavezető megerősítette, hogy 2016-ban a kormány 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel, 2 százalékos hiánnyal, 1,6 százalékos inflációval számol, és azt várja, hogy az államadósság a bruttó hazai termék (GDP) 74 százaléka alá csökken év végére.

Varga Mihály hangsúlyozta: jövőre az ideinél többet költ az ország egészségügyre, oktatásra, közbiztonságra és gazdaságfejlesztésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.