Égi közlekedés

Boeing: 38 ezer repülőgépre lehet igény 2034-ig

A tavalyi előrejelzéshez képest ez 3,5 százalékkal több, ezek összértéke becslések szerint 5,6 billió dollár.

2015.06.12 15:00MTI

A Boeing előrejelzése szerint 2034-ig összesen 38 ezer új repülőgépre lehet igény a világban.

Az amerikai gyártó pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tavalyi előrejelzéshez képest ez 3,5 százalékkal több, ezek összértéke becslések szerint 5,6 billió dollár.

Randy Tinseth, a Boeing kereskedelmi alelnöke szerint a kereskedelmi géptípusok iránt továbbra is erős az érdeklődés, az új gépek 58 százaléka a bővítést, a többi pedig a meglévő flotta kiöregedő gépeinek cseréjét szolgálhatja.

A Boeing számításai szerint évente 5 százalékkal növekszik majd az utasok száma, amely így 2034-re elérheti a 7 milliárdot, kiszolgálásukra elsősorban a keskenytörzsű típusokat választhatják a légitársaságok: 26 ezer ilyen méretű gépre lehet szükség 2,7 billió dollár értékben, ezek 35 százalékát diszkont légitársaságok üzemeltethetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.