800 milliós beruházás

Tehenészeti telepeket adtak át Felsőkelecsényben

Tehenészeti telepek készültek el Felsőkelecsényben és Ragályon, a Szuhamenti Agrár Kft. és a Szuha-Fauna Kft. beruházása 800 millió forintba került a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településeken.

2015.05.29 18:52MTI
MTI/Vajda János

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az átadáson azt mondta: a kormány stratégiájában kiemelt helye van a vidéknek. Fontosnak nevezte, hogy a magyar gazdálkodók a földjeiket megművelve, gazdaságukat vezetve, hazai alapanyagokból, minőségi magyar termékeket állítsanak elő.

Hercsik István, a Szuha-Fauna és a Szuhamenti Agrár Kft. tulajdonosa azt mondta: ezek a beruházások egy komplex telepi infrastrukturális fejlesztési rendszer első elemei. Megépült egy 300 férőhelyes szarvasmarha istálló, beépített trágya- és szalmázó technológiával, amelyhez szervesen kapcsolódik fedett trágyatároló szín, egy 480 négyzetméternyi szálastakarmány tároló, egy 1200 köbméteres beton silótér, valamint egy szociális épület.

Riz Gábor (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a fejlesztéssel tíz új munkahely jött létre ezen a hátrányos helyzetben lévő vidéken.

MTI/Vajda János


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.