Beruházás

Két gyárat épít Magyarországon a Metecno csoport

Zöldmezős beruházásban 2017 tavaszáig két, acélszerkezetű építőanyagokat előállító gyárat épít 25 millió eurós beruházási költséggel Magyarországon az olasz származású családi tulajdonban lévő Metecno csoport.

2015.05.28 13:47MTI

A jövő év első negyedévében elkészülő első gyár acéllemezből készít - egyebek mellett - fal- és tetőburkoló anyagokat, valamint ereszcsatornákat. Az egy évvel később induló második üzem szendvicspaneleket állít majd elő - közölte Alyyan Nabeel, az erre a célra létrehozott Swedsteel-Metecno Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Alyyan Nabeel az MTI kérdésére elmondta, hogy a beruházás költségét - amely mai árfolyamon majdnem 8 milliárd forint - a csoport saját, illetve a Meander Holding mint befektető társaság forrásaiból fedezik, uniós támogatást nem igényelnek hozzá.

Az acélszerkezetes elemekből felépíthető csarnokok főleg a szállítmányozás és a logisztika területén, valamint a mezőgazdaságban használhatók. Miután a két gyár kapacitása meghaladja a magyarországi igényeket, ezért innen látják majd el az egész közép-kelet-európai régiót - közölte Alyyan Nabeel.

A két új üzem 150 embernek ad majd munkát, de helyüket még nem jelölték ki. Szóba került Budapest és Észak-Kelet-Magyarország is.

Az első szendvicspanelt - amely két fémlemezből és a közötte található hőszigetelő anyagból áll - 1965-ben állították elő, saját technológiával - mondta Markus Haiden, régióvezető.

Jelenleg a világ 15 országában évi 20 millió négyzetméter szendvicspanelt készítenek, és ezzel piacvezetők. A Magyarországon felépíteni tervezett gyártósor - három műszakban - évi 2 millió négyzetméter szendvicspanelt tud majd előállítani. A Metecno csoport Swedsteel néven már 20 éve Magyarországra telepített egy könnyűszerkezetes csarnokrendszereket tervező és gyártó részleget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.