2010-2014.

A ruházati kiskereskedelemben csökkent leginkább a boltok száma

A folyamat - amelyet nagyban befolyásolhatott az online pénztárgépek bevezetése - az utolsó 12 hónapban gyorsult fel leginkább, ez idő alatt ezer ilyen üzlet szűnt meg.

2015.05.26 07:38MTI

A ruházati kiskereskedelemben csökkent leginkább a boltok száma 2010 és 2014 között - írta a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva a Világgazdaság.

A napilap szerint a folyamat - amelyet nagyban befolyásolhatott az online pénztárgépek bevezetése - az utolsó 12 hónapban gyorsult fel leginkább, ez idő alatt ezer ilyen üzlet szűnt meg.

Kitértek arra is, hogy a teljes piacon 2014 végén 144 ezer élelmiszer- és iparcikküzlet működött, 2010-ben még 152 ezer.

Ugyanakkor a telekommunikációs szaküzletek, a használtcikk üzletek, továbbá a sportszerboltok száma emelkedett öt év alatt - derül ki a KSH adataiból.

Az üzemeltető cégek száma is mintegy ötezerrel csökkent öt év alatt - írta a Világgazdaság kiemelve: e tekintetben "a kicsik túlsúlya egyértelmű". Valamivel több mint 130 ezer cég 1-10 üzletet működtet, ezen belül 77 ezer csak egyet - olvasható a cikkben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.