Csúcstechnológia

Több mint egymilliárdos fejlesztés a Vajda Papír soroksári gyárában

Összesen 1,2 milliárd forint értékű fejlesztéssel két csúcstechnológiát képviselő papírzsebkendő-gyártó gépsor áll munkába a Vajda Papír Kft. soroksári telephelyén, a beruházással 24 új munkahely jön létre, 30 százalékkal nő a vállalat gyártókapacitása.

2015.05.23 20:30MTI

Közölték, a piaci kereslet növekedése tette szükségessé a januárban átadott kiscsomagos kiszerelésű termékek előállítására alkalmas gyártósor beüzemelését is. A technológiai újításnak köszönhetően a Vajda Papír Magyarországon egyedüli gyártóként alkalmassá válik az úgynevezett pocket, zsebben is kényelmesen hordozható papírzsebkendő-csomagok előállítására.

A fejlesztés következő lépéseként a vállalat idén júniusban helyezi üzembe a legújabb csúcstechnológiás gyártósorát, ami a 100 darabos papírzsebkendő gyártására alkalmas. A két beruházás eredményeként mintegy 30 százalékkal nő a társaság teljes papírzsebkendő-gyártó kapacitása - írták.

A közlemény idézi Vajda Attilát, a kft. tulajdonos-igazgatóját, aki elmondta: a 2014-ben megkezdett és az idén folytatódott kapacitásbővítő beruházásaikkal megerősítették pozícióikat mint a legnagyobb kibocsátással rendelkező hazai higiéniai papíripari vállalat, és ezzel párhuzamosan lehetővé válik a forgalmuk felét kitevő export arányának növelése. Hozzátette: tavaly 30 százalékos növekedéssel, csoportszinten 30 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el a vállalat, amelynek termékeit több mint 24 külföldi piacon értékesítik. A Vajda Papír legfontosabb exportpiacai a kelet-közép-európai térség országai mellett a skandináv államok.

Elmondta: 2014-ben a papírzsebkendő-piac értékben 2,6 százalékkal nőtt az előző évihez képest, a meghatározónak számító klasszikus tasakos kiszerelésű - jellemzően 100 vagy 90 darabos - termékek értékesítési volumene a forgalom mintegy kétharmadát adta.

Az Európa-szerte - Magyarországon, Romániában, Finnországban, Lengyelországban és Norvégiában - több mint 500 főt foglalkoztató, 100 százalékban magyar tulajdonú Vajda Papír Kft. kis családi vállalkozásból vált a hazai higiéniaipapír-gyártás meghatározó szereplőjévé, régiós vállalattá. A cég a teljes magyar kivitel majdnem háromnegyedével jelenleg a higiéniai papíráruk legjelentősebb exportőrének számít. A cég fennállása óta mintegy 11 milliárd forintot fordított fejlesztésekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.