Alacsony a pontszám

Leginkább a panaszkezeléssel elégedetlenek a fogyasztók

Az ügyfélszolgálatokkal kapcsolatos elégedettségi mutatók nem romlottak az elmúlt időszakban, de a villamos energiát és a földgázt szolgáltatók alacsony pontszámot kaptak a reklamációk kezelésére.

2015.05.22 14:34MTI

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) tájékoztatása szerint a korábbi évekhez hasonlóan 2014 őszén is kérdőíves vizsgálatot indítottak a földgáz- és villamosenergia-felhasználók elégedettségének felmérésére, ennek egyik kiemelt területe a fogyasztók ügyintézéssel kapcsolatos visszajelzése.

A vizsgálat szerint most is sokan találták nehézkesnek a reklamációs ügyintézést, az egyetemes szolgáltatói területen ez a tevékenységcsoport kapta a legalacsonyabb pontszámokat.

A földgázszolgáltatók esetében a lakossági fogyasztók 43 százaléka válaszolta azt, hogy reklamációjának kezelése jó volt, további 12 százalék pedig nagyon jónak minősítette azt. Ugyanakkor nagyon rossznak értékelte a panaszügyek kezelését 4, míg rossznak 6 százalék. A válaszadók 22 százaléka inkább jónak, 13 százaléka inkább rossznak ítélte a panaszügyek intézését.

A villamosenergia-szolgáltatók megítélésénél a lakossági fogyasztók 44 százaléka jónak, 8 százaléka nagyon jónak, 22 százaléka pedig inkább jónak értékelte reklamációk intézését, ugyanakkor 9 százalék rossznak, 5 százalék nagyon rossznak, 12 százalék pedig inkább rossznak.

A felmérésben érintett szolgáltatóknak a rájuk vonatkozó részletes adatok elemzése alapján lehetőségük lesz a korrekcióra, az ennek alapján meghatározott intézkedési tervek gyakorlati megvalósulását a hivatal figyelemmel kíséri - hangsúlyozta a MEKH.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.