Május 27-29.

Budapesten tartja kongresszusát a Nagybani Piacok Világszövetsége

Május 27. és 29. között Budapesten tartja kongresszusát a Nagybani Piacok Világszövetsége (WUWM), a nemzetközi konferenciára 35 országból közel 200 résztvevő érkezik.

2015.05.22 22:30MTI

Az esemény rendezői a Budapesti Nagybani Piac, és a Fővárosi Önkormányzat csarnok és piac igazgatósága.

A budapesti kongresszuson elsősorban a nagybani piac és a kiskereskedelmi piacok együttműködéséről, népszerűsítéséről lesz szó.

A közleményben Házi Zoltán, a Budapesti Nagybani Piac vezérigazgatója kifejtette: a kongresszus jó alkalom arra, hogy megmutassák, hogyan kötik össze a nagybani piacon az őstermelőket, a nagykereskedőkből álló ügyfeleket a vásárlókkal. A Budapesti Nagybani Piacon a nemzetközi átlagnál jóval magasabb az őstermelők és kis gazdaságok aránya, így elmondható, hogy számos hazai családi vállalkozásnak segít az értékesítésben, így a megélhetésben - tette hozzá.

A kongresszus tagok és külső résztvevők számára egyaránt nyilvános és minden nagykereskedő, kereskedő, élelmiszerbiztonsági szakértő, élelmiszeripari szakember, termelő, kutató és döntéshozó számára figyelemre méltó. A világ nagybani piacainak szövetségét 1958-ban Németországban alapították. Célja a tagságot alkotó piacok megismerése, a különböző országok technológiai, üzemeltetési, környezetvédelmi szaktudásának és tapasztalatainak megosztása, valamint a nagybani piacok a kereskedelemben és a lakossági fogyasztásban elfoglalt központi szerepének hangsúlyozása.

A tanácskozás programjában szerepel a Budapesti Nagybani Piac és a Nagycsarnok látogatása, a konferencia bemutatkozási lehetőséget nyújt Budapest nevezetességeinek bemutatására is. A kongresszuson négy szekcióban tárgyalják a zöldség-gyümölcs kereskedelem aktuális kérdéseit olyan cégek képviselői, mint a londoni Borough Market vagy a Barcelonai Piacigazgatóság.

A Budapesti Nagybani Zöldség-gyümölcs Piac az ország legnagyobb termelői és elosztó piaca. Az 1954-ben létrehozott Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága (CSAPI) tevékenységi körébe csarnokok, piacok, üzletközpontok és egyéb kereskedelmi létesítmények üzemeltetése, működtetése tartozik Budapest közigazgatási területén belül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.