Költségvetés

Pénteken terjeszti be a kormány a költségvetési kitekintést

A kormány pénteken terjeszti be a jövő évi költségvetési törvény tervezetéhez a fejezeti köteteket, ennek részeként a 2019-ig szóló költségvetési kitekintést.

2015.05.21 18:47MTI

Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára rámutatott: továbbra is fegyelmezett költségvetési gazdálkodást kell folytatni, az alacsony hiányt fenn kell tartani és csökkennie kell az államadósságnak, így 2016-ban nem láttak a tárcánál további lehetőségét újabb adócsökkentésekre. Hozzátette ugyanakkor, hogy a 2015-ös költségvetéshez csatolt kitekintéshez hasonlóan a 2016-os költségvetési törvényjavaslatban is feltüntetik a következő évekre vonatkozó adócsökkentési mozgásteret.

A makrogazdasági kitekintés a 2016 utáni évekre tartalmaz egy olyan sort, ami a szabad forrásokat együtt mutatja be, de ezeket 2016 után nem különítik el az országvédelmi alaptól - fűzte hozzá.

A kitekintés a növekedésre, az inflációra, illetve az államháztartási hiányra 2018-ig a konvergenciaprogramban szereplő számokat tartalmazza - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.