Javában zajlik az építkezés

Több 100 milliós városrehabilitáció Törökszentmiklóson

Több mint 380 millió forintos beruházás valósul meg uniós forrásból a szociális városrehabilitációs pályázat keretében Törökszentmiklóson, a település főként romák által lakott részén. Az építkezés már javában zajlik.

2015.05.20 14:14MTI

Markót Imre (Jobbik) polgármester elmondta: a Törökszentmiklós város északi szegregátumának fejlesztése című projekt keretében megépül egy közösségi ház polgárőrirodával, kialakítanak egy kisebb méretű futballpályát, felújítanak három szociális lakóépületet, szociális épületrészt hoznak létre a közmunkások számára, továbbá leaszfaltozzák a Zenész utat. A beruházás még ez év nyarán megvalósul - tette hozzá.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település vezetője kitért arra, hogy a pályázati forrásból az építkezés mellett társadalmi programokat szerveznek, amelyek teljes egészében a városrész mintegy háromezres roma közösségének felzárkóztatását célozzák.

Markót Imre hangsúlyozta: a projekt a sajtóban is megjelent információkkal ellentétben nem a romák szegregálását szolgálja, az épülő közösségi házba bárki ellátogathat, mint ahogyan a romák sincsenek kizárva a város más részeiben levő közösségi intézményekből.

Rácz Béla, törökszentmiklósi roma nemzetiségi önkormányzati vezető az MTI kérdésére hangsúlyozta: a fejlesztés kifejezetten antiszegregációs célú, és a hozzá forduló romákat igyekszik erről meggyőzni, de integrálásukat, felzárkóztatásukat csak "a többségi társadalommal karöltve lehet véghezvinni". Hozzátette, ennek érdekében egy szakértőcsoport létrehozását tartja szükségesnek, amelynek tagjai nap mint nap kapcsolatot tartanának a roma családokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.