Mező

A Mol új gázt talált Pakisztánban

A Mol Nyrt. új, kereskedelmi értékű gázt és kondenzátumot, a földgázból a felszínen leválasztott folyékony szénhidrogént talált Pakisztánban az általa irányított TAL blokk Mardan Khel-1 kutatófúrásánál.

2015.05.19 11:32MTI

A Mol a TAL blokk irányítójaként (operátor) jelenleg napi bruttó 70 ezer hordó kőolaj egyenértéket (kboepd) meghaladó mennyiség kitermelését felügyeli.

A Mardan Khel-1 kutatófúrást az Északnyugati határtartományban mélyítették a TAL blokk területén. A fúrás 2014 szeptemberében kezdődött és 2015 februárban érte el a tervezett 4912 méteres mélységét.

A Mol közölte azt is, hogy megállapodást írt alá a Pakistan Oil Fields Limiteddel (POL) a pakisztáni DG Khan blokk 30 százalékos, nem operátori részesedésének megvásárlásáról, amelynek lezárását követően a POL irányítása alatt lévő tulajdoni hányad 70 százalékos lesz.

A konzorcium szeizmikus méréseket tervez erre az évre, amelyeket 2017-ben egy kutatófúrás követ. A tranzakcióhoz a pakisztáni kormány jóváhagyása is szükséges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.