Hitelminősítés

A Fitch még javíthat is a kilátásainkon

Londoni pénzügyi elemzők szerint a héten várhatóan még nem módosítja Magyarországra érvényes adósosztályzatát a Fitch Ratings, de a besorolás kilátását javíthatja.

2015.05.18 14:50MTI

A Fitch május 22-ére, péntekre tűzte ki a "BB plusz" szintű - a befektetési sávtól egy fokozattal elmaradó -, stabil kilátású szuverén magyar adósosztályzat elbírálását.

A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének elemzői az európai felzárkózó térségre hétfőn összeállított heti előrejelzésükben azt valószínűsítették, hogy a Fitch most nem nyúl a magyar adósosztályzathoz.

A ház szerint azonban annak van az esélye, hogy a Fitch Ratings az osztályzat kilátását a jelenlegi stabilról felminősítés távlati lehetőségére utaló pozitívra javítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.