MKFE

Wáberer György a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke

Wáberer Györgyöt választotta elnöknek a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) éves küldöttgyűlésén szombaton, a Waberer's International Zrt. elnök-vezérigazgatója 2006 és 2010 között már betöltötte ezt a pozíciót.

2015.05.18 11:33MTI

Az MKFE 3 ezer árufuvarozó és személyszállító vállalkozást képvisel, amelyek több mint 40 ezer haszongépjárművet, az ide tartozó járműállomány felét üzemeltetik, 60 ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

A közlemény szerint Wáberer György fel kíván lépni a fuvarozók versenyképességének javításáért, hatékony intézkedéseket szorgalmaz a hazai piac védelméért, fokozni kívánja az érdekvédelem hatékonyságát és lépéseket tesz azért, hogy központi forrásból támogassák a hivatásos gépjárművezető-képzést.

Az MKFE elnöke szerint a vállalkozásokat terhelő költségek és adminisztratív kötelezettségek már nem növelhetők, az ágazat nemzetközi versenyképességét pedig javítani kell.

A gyűlésen bejelentette, hogy a fuvarozó vállalkozások vállalják több mint 6000 gépjárművezető azonnali foglalkoztatását, amennyiben megtörténik megfelelő kiképzésük.

Wáberer György hangsúlyozta, hogy a gépjárművezetői hivatást választó fiatalok oktatására kifizetett állami kiadás kevesebb mint fél év alatt megtérül, és a szektor sem kényszerül arra, hogy külföldi munkavállalókkal töltse fel létszámát - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.