Banki elszámolás

Fülöp Zsuzsanna: az elszámolásokhoz képest kevés a konkrét panasz

Az MNB-hez 110 írásbeli panaszbeadvány érkezett áprilisban. A Pénzügyi Békéltető Testületnél jelenleg 137 eljárás van folyamatban, egy ügyben már egyezség is született az ügyfél és a pénzügyi szolgáltató között az elszámolás teljesítéséről

2015.05.18 10:25MTI

Sok az érdeklődő, tájékoztatást kérő megkeresés, de a konkrét panasz kevés ahhoz képest, hogy több mint 2 millió fogyasztó kapott kézhez banki elszámolási értesítőt - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivőhelyettese az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Az MNB-hez 110 írásbeli panaszbeadvány érkezett áprilisban. A Pénzügyi Békéltető Testületnél jelenleg 137 eljárás van folyamatban, egy ügyben már egyezség is született az ügyfél és a pénzügyi szolgáltató között az elszámolás teljesítéséről - idézte fel Fülöp Zsuzsanna.

Emlékeztetett arra is, hogy először mindenkinek a saját pénzügyi intézményéhez kell írásban benyújtania panaszát az elszámolási értesítő kézhezvételétől számított 30 napon belül. Ha nem kap választ, vagy azzal nem elégedett, akkor van lehetőség a Pénzügyi Békéltető Testülethez fordulni.

Ha valakinek az elszámolási értesítő értelmezéséhez van szüksége segítségre, akkor a 11 megyeszékhelyen működő pénzügyi tanácsadó irodahálózathoz, vagy helyben működő civil szervezetekhez fordulhat, amelyek elérhetősége az MNB honlapján megtalálható az elszámolási és forintosítási információk címszó alatt - hívta fel a figyelmet felügyeleti szóvivőhelyettes.

Az MNB ügyfélszolgálata is várja az érdeklőket telefonon, e-mailben, postai úton, vagy a fővárosban személyesen, illetve a bank honlapján is megtalálhatók fontos információk - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.