Mezőgazda

Jövő péntekig nyújthatják be a gazdálkodók az egységes kérelmeiket

Az uniós támogatáshoz szükséges egységes kérelmeik kitöltésében körülbelül 650-700 falugazdász nyújt segítséget.

2015.05.16 19:07MTI

Jövő péntekig nyújthatják be a gazdálkodók az uniós támogatáshoz szükséges egységes kérelmeiket, ezek kitöltésében körülbelül 650-700 falugazdász segít - erről Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke beszélt az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A határidő kitolását alapvetően az indokolta, hogy az európai uniós agrárpolitika az idei évben teljesen új struktúrában működik, és ez új kihívást jelentett a gazdálkodóknak, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztés Hivatalnak, valamint a falugazdászoknak - mondta Győrffy Balázs.

Szavai szerint sok új ellem érkezett a rendszerbe és uniós döntést hoztak arról, hogy az eredeti május 15-i határidőhöz képest maximum egy hónappal - tagállami döntés szerint - meg lehet hosszabbítani az egységes kérelmek beadásának időpontját.

Magyarországon május 22-ig hosszabbították meg a szankciómentes benyújtás határidejét - mondta Győrffy Balázs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.