Elektronika

Drasztikus átszervezésre készül a japán Sharp

Drasztikus szerkezetátalakítási lépéseket helyezett kilátásba a japán Sharp Corp. tavalyi vesztesége miatt, beleértve a konszern oszakai székházának az értékesítését is.

2015.05.14 10:27MTI

A Sharp Corp. 2,786 ezer milliárd jen, az előző évinél 4,8 százalékkal alacsonyabb értékesítési árbevétel mellett 222,35 milliárd jen nettó veszteséggel zárta a márciussal véget érő 2014/2015-ös pénzügyi évet a folyadékkristályos képernyő és napelem-gyártó üzletágai gyenge teljesítménye miatt. Az előző pénzügyi évet a Sharp három veszteséges év után 11,56 milliárd jen nyereséggel zárta. A 2014/2015-ös pénzügy évre szakértők 30 milliárd jen veszteséget jeleztek előre.

A Sharp üzleti eredménye 48,06 milliárd jen hiány lett a márciussal zárt pénzügyi évben, szemben az egy évvel korábbi 108,56 milliárd jen pozitív eredménnyel. Elemzők 98,0 milliárd jen üzleti eredményszintű hiányt jeleztek előre.

A Sharp középtávú üzleti terve 3500 alkalmazott elbocsátását irányozza elő 2017-ig a bérek és a jutalmak csökkentésével párhuzamosan. Az elektronikai konszern egyúttal 200 milliárd jen tőkeinjekcióban részesül két fő hitelezőjétől, a Mizuho Bank és a Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ pénzintézetektől, valamint egy 25 milliárd jenes hitelben a két bank által vezetett vállalati átszervezési finanszírozási alaptól.

A folyó pénzügyi évben a Sharp 2,8 ezer milliárd jen értékesítési árbevételre és 80 milliárd jen üzleti eredményre számít, várható nyereségét azonban nem jelezte előre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.