A magyarok benne vannak?

Négy évtizedes csúcson a brit foglalkoztatottság

Több mint négy évtizede nem mért szintre emelkedett a foglalkoztatottsági ráta Nagy-Britanniában, a munkanélküliség pedig hét éve nem volt olyan alacsony, mint most.

2015.05.13 13:32MTI

A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint a márciussal zárult három hónapban átlagosan 5,5 százalékos volt a bejegyzett állástalanok aránya, ez 2008 nyara óta a legalacsonyabb szint.

Az egy évvel korábbi azonos időszakban még 6,8 százalék volt a munkanélküliség Nagy-Britanniában. Az ONS adatai szerint a rendszeres fizetett munkát végzők száma jelenleg 31,1 millió, ez a 16 és 64 év közötti lakosságon belül 73,5 százalékos foglalkoztatottságnak felel meg.

Nagy-Britanniában soha nem mértek ilyen foglalkoztatottsági rátát azóta, hogy a statisztikai hivatal 1971-ben elkezdte ennek a mutatónak a rendszeres közlését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.