Devizapiac

Vegyes árfolyamok a forintpiacon

Csak kevéssé változott, a különböző devizákkal szemben vegyesen alakult a forint árfolyama szerdáról csütörtökre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.

2015.05.07 07:32MTI

Az eurót a szerda délutáni 305,69 forint után kissé magasabban, 305,85 forinton jegyezték csütörtök reggel a bankközi devizakereskedelemben. Emelkedett kissé a dollár jegyzése is, 269,45 forintról 269,60-ra. A svájci frank árfolyama viszont csökkent, szerda délután 294,60 forinton, csütörtök reggel 294,23 forinton jegyezték. A japán jen árfolyama alig változott, este 2,2564, reggel pedig 2,2568 forinton állt.

Nem változott lényegesen az euró árfolyama, szerda délután 1,1342 dolláron, csütörtök reggel 1,1344 dolláron állt a jegyzése.

Csütörtökön kamatdöntő ülést tart a cseh jegybank, de a piaci várakozások szerint nem szolgál meglepetéssel, az irányadó kamatokon nem váloztat és folytatja a gyenge korona árfolyamot preferáló árfolyampolitikáját. Piaci hatása a jegybank legfrissebb makrogazdsági prognóziásának lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.