Permetezés

GVH: kötelezettségvállalással zárult a Monsanto ügye

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Monsanto Hungária Kft. vállalásait, amelyek teljesítésével a cég összhangba hozza a vállalkozásoknak szóló kommunikációs és reklámtevékenységét a versenytörvény rendelkezéseivel, így a GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, és bírságot sem szabott ki.

2015.05.06 11:39Pavlovic

A GVH szerdán közölte: a Monsanto vállalásai alapján kötelezettségként írta elő egyebek mellett, hogy ha a Monsanto összehasonlítja a DEKALB repce vetőmag jellemzőit egy vagy több meg nem nevezett versenytárs termékével, akkor tüntesse fel az állítása alapjául szolgáló információk forrását, valamint a kísérlet nevét. A vállalások vonatkoznak a kommunikációs felületeken jelenleg, illetve a jövőben megjelenő állítások módosítására és megfogalmazására.

A GVH a kötelezettségvállalási nyilatkozat tartalmának mérlegelése után úgy ítélte meg, hogy a közérdek védelme hatékonyan biztosítható a Monsanto vállalásainak elfogadásával. A vállalások elfogadása mellett a GVH értékelte, hogy a vállalás túlmutat az adott ügyön, így alkalmas lehet arra, hogy orientálja a versenytársakat és a többi piaci szereplőt. Azt is értékelték, hogy sem a GVH, sem más hatóság nem állapított meg a versenytörvény, a reklámtörvény, illetve a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti jogsértést a Monsantoval szemben a jelen döntés meghozatalát megelőző öt évben - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.