Tender

Három cég konzorciuma tervezi az M0-ás folytatását

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által az M0-ás autóút északi szektora továbbépítésének tervezésére kiírt nyílt közbeszerzést, közös ajánlattevőként három cég nyerte, a munka olcsóbb lett a becsültnél.

2015.04.29 16:54MTI

Az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A nyertes közös ajánlattevők az UNITEF ’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. és a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. Az eredetileg becsült ellenérték 1 milliárd 340 millió forint volt, a nyertes ajánlatban viszont 1 milliárd 322,5 millió forint szerepelt.

Az M0-ás autóút ezen északi szakasza az M0 mostani végpontjától, a Megyeri hídtól indul egy 600 méteres felüljáróval. Ezután - egy 2 kilométeres alagutat követően - a Budakalászi úton egy csomópontba érkezik. Innen újra egy 3,2 kilométer hosszú alagutas szakasz következik, egészen a 10-es úti csomópontig.

A tervezés végső célja az építési engedély megszerzése, valamint az építési tenderdokumentáció elkészítése.

A három ajánlat közül a legolcsóbb nyert. Ajánlatot tett még - szintén közös ajánlattevőként - a SpeciálTerv Építőmérnöki Kft., a Fehérvári és Fekete Kft., valamit a RING Mérnöki Iroda Kft. A harmadik ajánlattevő az M0 Mérnök konzorcium volt. Ennek tagjai: a Transinvest-Budapest Kft., a DOPRAVOPROJEKT a.s., az MSc Kft., a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft., valamint a Vibrocomp Kft.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.