Fúzió

Külföldi kézbe kerül a Szentkirályi Ásványvíz

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. beolvadt az olasz érdekeltségű Central European Mineral Water Holdingba (CEMW), hogy közösen terjeszkedjenek Magyarországon és a régióban.

2015.04.29 15:19MTI
MTI/Marjai János

A vállalatok tulajdonosai szerdán Budapesten sajtótájékoztatón jelentették be az eseményt.

A CEMW közös vállalata Balogh Leventének, a Szentkirályi tulajdonosának és Közép-Európa legnagyobb ásványvíz palackozóját, a cseh Karlovarské Minerální Vody csoportot (KMV) is tulajdonló olasz Pasquale családnak.

A megállapodás értelmében Balogh Levente lett a CEMW elnöke és meghatározó kisebbségi tulajdonosa.

A KMV márciusban a CEMW-n keresztül vásárolta meg a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-t a Nestlétől, így a mostani tranzakcióval 25 év után ismét magyar tulajdonos jelent meg a Kékkútiban - emelte ki Balogh Levente.

Hozzátette: a Szentkirályit évek óta magyar bázisú, stabil tőkéjű multinacionális céggé szerette volna építeni, azonban a kívánt szakmai tőkebefektetőt Magyarországon nem találta meg, ezért esett választása az olasz Pasquale családra. Egy magyar multi szeretnék lenni - fogalmazott Balogh Levente.

Megjegyezte, hogy sokan meg akarták már vásárolni a Szentkirályit, de a Pasquale család volt az egyetlen, akivel szakmai befektetőként lehetett tárgyalni és egyenrangú félként gondolkoztak az üzlet továbbfejlesztéséről.

A jövőbeli tervekről szólva Balogh Levente elmondta: mindenképp kapacitásfejlesztésre lesz szükség, amihez szükséges pénzt a tulajdonosok biztosítják.

Alessandro Pasquale kiemelte: közös értékeik, a különböző piacokon szerzett tapasztalatok, valamint a két család hagyományai alapozzák meg a közös üzleti jövőt. A termékportfolió bővítése, a magyar márkák exportja és közös felvásárlások is szerepelnek a tervekben - tette hozzá.

A közreadott sajtóanyag szerint a Szentkirályi ásványvizet 1993 óta forgalmazzák Magyarországon, a piaci áttörést a 2004-ben elnyert párizsi Eauscar díj hozta meg a termék számára. A Szentkirályi 2006 óta az ország piacvezető ásványvíz márkája, a cég árbevétele tavaly 8,2 milliárd forint volt, piaci részesedése 20 százalékos - írják.

A KMV a legnagyobb ásványvíz- és forrásvíz-gyártó Csehországban és Közép-Európában, jelenleg 20 országba exportál és 750 alkalmazottja van. A sajtóanyag szerint a Pasquale család az olasz piacon vezető pozíciót betöltő Acqua Vera márka felépítésével és a KMV-n keresztül a több mint százéves cseh Mattoni márka újbóli felvirágoztatásával szerzett hírnevet magának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.