Uniós forrásból

Új ostyagyártási technológia milliárdos fejlesztésből Urbánéknál

Több mint kétmilliárd forintos technológiai fejlesztést hajtott végre rétsági ostyagyárában az Urbán és Urbán Kft., így új termékekkel jelenik meg a piacon, és kétszeresére nő a gyártási kapacitás.

2015.04.28 10:24MTI
Facebook Urbán ostya

A beruházáshoz 995,8 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kft.

Az ostyagyártás teljes egészében átkerült a Rétságon lévő új üzembe, míg a puszedliket és kekszeket továbbra is a dunakeszi üzemben gyártják.

A fejlesztés eredményeként Magyarországon még nem gyártott termékeket mutatnak be a piacon. Az új technológiával olyan gyártási újdonságokat tudnak bevezetni, mint a csokoládé máz, az ostyalapok közötti váltakozó krémek - úgynevezett szendvics nápolyi gyártása -, illetve a különböző vastagságú ostyák kombinációja egy terméken belül.

A következő egy évben körülbelül 20 új terméket mutatnak be a magyar és külföldi édesipari piacon, az új üzem révén a jelenlegi napi 15 tonnás ostyagyártási kapacitás napi 30 tonnára emelkedik.

Az Urbán és Urbán Kft. 30 embernek ad munkát a rétsági térségben, a létszámot jövőre további 20 fővel tervezik emelni.

A dunakeszi székhelyű társaság múlt év decemberében kezdte meg működését Rétságon, üzemüket a volt TDK-gyár területén alakították ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.