Haszongépjármű

Nőtt a Scania forgalma és nyeresége az első negyedévben

Kevesebb járművet értékesített, de nőtt a Scania értékesítési árbevétele és nyeresége az első negyedévben.

2015.04.27 16:24MTI

A január-márciusi negyedévben a Volkswagen csoporthoz tartózó, nehéz tehergépjárművek, autóbuszok, hajómotorok és ipari motorok gyártásával foglalkozó svéd Scania AB 22,321 milliárd svéd korona értékesítési árbevételre tett szert, 6 százalékkal magasabbra a 2014 első negyedévi 21,126 milliárd koronánál.

Az első negyedévi üzemi eredmény egy százalékkal 2,245 milliárd svéd koronára csökkent, a nettó nyereség pedig 9 százalékkal, 1,557 milliárd koronáról 1,700 milliárd koronára (54,6 milliárd forint) emelkedett.

A negyedév folyamán a devizaárfolyamok kedvező hatással voltak a Scania AB bevételének alakulására, így a bevétel növekedhetett az eladott járművek számának csökkenése ellenére is. A tehergépjármű kereslet elsősorban a latin-amerikai, európai és ázsiai piacokon csökkent.

A Scania az idei első negyedévben 17,5 ezer járművet szállított le, 7 százalékkal kevesebbet a 2014 első negyedévi 18,8 ezernél, megrendelésállománya pedig 20 ezerre csökkent 21 ezerről.

A világ száz országában 42 ezer alkalmazottat foglalkoztató Scania 2014-ben 84,880 milliárd svéd korona értékesítési árbevétel után 8,72 milliárd korona üzemi eredményt és 6,009 milliárd korona nettó nyereséget ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.