Munkahelyteremtés

Ötven új munkahely a pápai Hirtenberger autóipari vállalatnál

A mintegy 1,4 milliárd forintos beruházást a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary járműbiztonsági rendszereket gyártó vállalatnál az unió 346 millió forinttal támogatta.

2015.04.27 12:39MTI

Ötven új munkahely jött létre a mintegy 1,4 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary járműbiztonsági rendszereket gyártó vállalatnál – tájékoztatott a cég vezetője hétfőn.

A beruházás során három új gyártósort, illetve a hozzá szükséges berendezéseket vásárolták meg, és növelték az üzemi területet.

A cég biztonsági rendszereket gyárt, amelyek közül az egyik például baleset esetén érzékeli, hogy élő személlyel történt az ütközés, a gépjármű motorháza pedig kiemelkedik és teknőszerűen behorpad. Ezzel tompítja az ütközés erejét és meggátolja, hogy az elütött gyalogos keresztülessen a járművön és megsérüljön – fejtette ki Király Gábor. A társaság a kormányoszlopba és az ülés nyaktámlájába is gyárt biztonsági berendezést.

Király Gábor közölte: a Hirtenberger fő termékei az autóipar számára szállított intelligens járműbiztonsági rendszerek összetevői, így például a biztonsági övfeszítő gázgenerátorok, a nyaktámla merevítők és a motorháztetőt kiemelő aktivátorok.

A cégvezető elmondta, hogy a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt. 2001-ben jött létre Pápán az osztrák Hirtenberger-csoport leányvállalataként.

A vállalat tevékenységi köre folyamatosan bővült az elmúlt tíz évben, 2005-ben új üzemcsarnok épült a megnövekedett feladatok ellátására, 2007-ben pedig újabb fejlesztés növelte a cég épületállományát, a most záruló uniós fejlesztés 2011 őszén indult – fűzte hozzá Király Gábor.

A cégvezető közölte: 2014-ben az átlagos statisztikai létszám 607 fő, míg az árbevétel 11, 5 milliárd forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.