Távozás

Lehúzná a rolót Londonban az HSBC

Fontolóra vette székhelye elköltöztetését Londonból az HSBC, elsősorban a pénzügyi válság óta megszigorodott brit és európai uniós szabályozói környezetre, valamint a politikai bizonytalanságokra hivatkozva.

2015.04.24 17:27MTI

A mérlegfőösszeg alapján legnagyobb európai bankcsoport igazgatótanácsa pénteki londoni közleményében hangsúlyozta, hogy döntés még nem született, az ügy "bonyolult", és egyelőre az sem tudható, hogy a bank mikor és milyen elhatározásra jut, de "a munka megkezdődött".

A bank másfél évszázada alakult Hongkongban, és az 1990-es évek elején helyezte át globális székhelyét Londonba. Londoni pénzügyi elemzők pénteki értékelései szerint ha valóban kiköltözik a Cityből, a legvalószínűbb új központ ismét Hongkong lenne.

Az HSBC távozásával messze a legnagyobb bank hagyná ott a City pénzügyi központját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.