Hivatalos kérelem

Visszaadja a lakossági egyetemes gázszolgáltatási engedélyét az E.ON

Hivatalos kérelemmel fordult az E.ON Energiaszolgáltató Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz pénteken, hogy vonja vissza a társaság egyetemes gázszolgáltatói engedélyét.

2015.04.24 12:57MTI

Az E.ON MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a hivatal az eljárási rend szerint jogosult más szolgáltatóktól ajánlatokat bekérni az elsősorban lakossági ügyfeleket magában foglaló ügyfélkör átvételére, és azok alapján kijelölni azt az új társaságot, amely a jövőben az érintett lakossági ügyfélkör számára a gázszolgáltatást biztosítja.

Amennyiben nem érkezik ajánlat, a hivatal jogosult az új szolgáltató kijelölésére.

A folyamat nem érinti a csoport árampiaci ügyfeleit és nem érinti a gáz versenypiaci ügyfeleit sem, számukra a vállalatcsoport az eddigiek szerint biztosítja a szolgáltatást - hangsúlyozta a társaság.

A közlemény szerint a cég döntése része annak a stratégiai portfolió-átalakítási folyamatnak, amelyet tavaly indított a vállalatcsoport a fenntartható működés, a minőségi, értéknövelő és biztonságos szolgáltatás érdekében.

Az E.ON a jövőben az energiaellátást biztosító korszerű hálózatok további fejlesztése és kiemelten biztonságos üzemeltetése mellett új, innovatív energetikai megoldások kidolgozására és bevezetésére fókuszál. Ezen belül kiemelt hangsúlyt fordít a kis-, közepes- és nagyvállalati ügyfélkör áram- és gázellátására, az ügyfelek speciális igényeire kidolgozott energetikai megoldásokra, valamint az energiaipar nemzetközi innovációinak hazai bevezetésére - közölték.

Közölték: a cég egyetemes gázszolgáltatásra jogosult ügyfélkörének átadás-átvételi folyamata az érintett ügyfeleknél a szolgáltatás minőségét nem érinti.

Az vállalat gázpiaci lakossági ügyfelei kapcsolatban maradnak az E.ON munkatársaival, mert területileg illetékes rendszerüzemeltetőként továbbra is a cég helyi leányvállalatai végzik egyebek mellett a hálózat karbantartását, fejlesztését, illetve a mérőórákhoz kapcsolódó egyéb feladatokat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.