Május elejéig

MNB: a Lombard Lízingnek gyorsan kell csengetnie a beépített casco miatt

A Lombard Lízing Zrt.-nek május elejéig kell visszafizetnie érintett ügyfeleinek azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.

2015.04.23 16:49MTI

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI érdeklődésére közölte, hogy a visszatérítésre nyitva álló 60 napos határidő az írásba foglalt ítélet kézhezvételével indul meg, így a cég számára a teljesítési határidő 2015. május elején jár le. Hozzátették, hogy a társaság jogosult a visszafizetést akár valamennyi érintett ügyfelének a határidő utolsó napján teljesíteni.

A határidőt követően az MNB megkezdi a visszafizetések teljesítésének ellenőrzését, és figyelemmel kíséri a határozatban foglaltak teljesítését, ezzel összefüggésben további felügyeleti intézkedésre abban az esetben kerülne sor, ha a Lombard az önkéntes teljesítésre nyitva álló határidőn belül elmulasztana eleget tenni valamely határozati kötelezésnek - fejtik ki a válaszban.

Az MNB február 9-én jelentette be, hogy a Lombard Lízing Zrt.-nek mintegy 380 millió forintot kell visszafizetnie ügyfeleinek, miután az autófinanszírozási társaság a devizahiteleihez kapcsolódó casco biztosítás díját jogsértő módon devizában számította fel - miközben ő forintban fizetett a biztosítónak -, és az árfolyam-különbözetet átterhelte a fogyasztókra. Az erről szóló, másodfokú, jogerős határozatot február 3-án hirdette ki a Fővárosi Törvényszék, miután a Lombard Lízing fellebbezett az elsőfokú határozat ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.