Italos kartondoboz

Stabilan őrzi nemzetközi és hazai piacvezető pozícióját a Tetra Pak

A budaörsi üzem összesen 2,76 milliárd egységnyi italos kartondobozt értékesített, termékeit a világ 33 országába, elsősorban európai piacokra exportálta.

2015.04.23 14:44MTI

Stabilan őrzi nemzetközi és hazai piacvezető pozícióját a Tetra Pak, a vállalat világszerte 180 milliárd, Budaörsön pedig 2,76 milliárd italos kartondobozt gyártott a 2014/15-ös pénzügyi évben - közölte a Svédországban alapított multinacionális cég magyarországi leányvállalata.

A világ legnagyobb folyékony élelmiszer feldolgozó rendszer és csomagolóanyag gyártó vállalatának értékesítési árbevétele 1,7 százalékkal 10,9 milliárd euróra emelkedett.

A Tetra Pak magyarországi leányvállalata 39,8 milliárd forint árbevétellel zárta az üzleti évet az egy évvel korábbi 39,9 milliárd forint után. A kereskedelmi vállalat az előző üzleti évhez képest 13 százalékkal 13,3 milliárd forintra növelte értékesítését, a 94 százalékban exportra termelő budaörsi gyár értékesítési árbevétele pedig 26,5 milliárd forint volt.

A budaörsi üzem összesen 2,76 milliárd egységnyi italos kartondobozt értékesített, termékeit a világ 33 országába, elsősorban európai piacokra exportálta. A Budaörsön gyártott csomagolóanyagok legnagyobb felvevői a német, belga, holland, szlovák és svájci csomagoló és töltő vállalatok, de Franciaországtól Nigériáig és Írországtól Görögországig a világ minden részére szállítanak Magyarországról italos kartondobozokat.

A Tetra Pak mintegy 300 embert foglalkoztat Magyarországon, a magyarországi leányvállalat a Poland & Danube vállalatcsoport része.

Magyarországon "megtartottuk piacvezető pozíciónkat: a magyar tejfeldolgozók csak Tetra Pak-gépeken, Tetra Pak-csomagolásba töltik az UHT-tejet, a gyümölcslé szegmensben pedig egy nagy gyártó három országra kiterjedő megbízása jelent kiemelkedő megrendelést a vállalatcsoport és a budaörsi Tetra Pak gyár számára" - idézi a közlemény Malgorzata Koltont, a Tetra Pak Poland & Danube vállalatcsoportot vezérigazgatóját.

Nemzetközi szinten a Tetra Pak csomagolóanyag gyártó és értékesítő üzletága 9,4 milliárd euró árbevételt ért el, 0,9 százalékkal többet mint az előző üzleti évben. Az élelmiszer-feldolgozó rendszermegoldások területén a Tetra Pak 6,4 százalékkal 2 milliárd euróra növelte árbevételét a 2014/2015-ös üzleti évben. A cég műszaki szolgáltatások üzletága még ennél is nagyobb mértékű bővülést könyvelt el, 11 százalékkal növelte értékesítését, ami a vállalat történetében először haladta meg az 1 milliárd eurót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.