EU-pályázat

Az NGM továbbra is várja a projektgazdáktól az elszámolásokat

Az uniós felfüggesztés semmilyen hatással nincs a kifizetésre, a projektek finanszírozása nem került veszélybe.

2015.04.21 08:21MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium változatlanul, továbbra is várja a nyertes pályázóktól a gazdaságfejlesztési pályázatok számláit, elszámolásait, hiánypótlásait - hívta fel a figyelmet az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Rákossy Balázs keddi eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) 1-3. prioritások finanszírozásának uniós felfüggesztése nincs semmiféle hatással az érintett számlák kifizetésére a kedvezményezettek felé. Ezért kérik a projektgazdákat, hogy elszámolásaikat továbbra is az eddigieknek megfelelően, időben nyújtsák be a Nemzetgazdasági Minisztériumnak.

A Miniszterelnökség múlt héten kedden jelentette be, hogy az Európai Bizottság felfüggesztette a GOP első három prioritásának kifizetéseit, ahová az innovációs pályázatok, gazdaságfejlesztés, üzleti infrastruktúra fejlesztése tartoznak. Az Európai Bizottság által megfogalmazott problémák kezelése folyamatban van, és a magyar kormány bízik benne, hogy a felfüggesztést rövid időn belül megszüntetik - jelezte az államtitkár.

Hozzátette: fontos hangsúlyozni, hogy az Operatív Program felfüggesztése a projektek finanszírozását nem veszélyezteti.

Rákossy Balázs megerősítette: a minisztérium továbbra is várja a nyertes pályázóktól az elszámolásokat és hiánypótlásokat, hiszen a fent említett felfüggesztés a benyújtott számlák kifizetését semmilyen módon nem akadályozza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.