Nézőpont Intézet

A görögök gazdasági mozgástere napról napra szűkül

Az elemző szerint Görögországnak a közeljövőben jelentős hiteltörlesztési kötelezettségei vannak, miközben működési költségeit is fedeznie kell.

2015.04.19 09:29MTI

Napról napra szűkül Görögország gazdasági mozgástere - mondta Jenei Domonkos, a Nézőpont Intézet gazdasági elemzője vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.

Görögországnak a közeljövőben jelentős hiteltörlesztési kötelezettségei vannak, miközben működési költségeit is fedeznie kell - mutatott rá az elemző a görög válságról beszélve, amely központi téma a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank pénteken kezdődött, háromnapos tavaszi közgyűlésén is.

Jenei Domonkos kiemelte: azzal, hogy Görögország gazdaságpolitikai mozgástere folyamatosan szűkül, a politikai mozgásterük is csökkenhet, és lehet, hogy előbb-utóbb engedniük kell.

Hangsúlyozta, az IMF-nek és az Európai Uniónak egyáltalán nem érdeke, hogy Görögország kiessen az eurózónából. A görögök viszont nem szeretnének megszorító intézkedéseket bevezetni - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.